top of page
  • Foto van schrijverlustulla

Weinig tijd? Check deze 5 tips om toch gezond actief te zijn

(Terug) Aan het werk, de (klein)kinderen ophalen, koken, eten, afwassen,... En hup, het is 20u30! Na een drukke dag heb je vaak meer zin om op de bank te hangen dan om te sporten. Meer bewegen is niet eenvoudig als je het druk hebt ... Maar ik ben ervan overtuigd dat je niet elke dag in de fitness hoeft te staan zwoegen om gezond actief te zijn. Door enkele kleine zaken te integreren in je dag, kom je al een heel eind ver.  1. Keep it simple! En dan denk ik meteen aan wandelen. Ik hoor het Arnout Hauben nog zeggen: 'We zijn niet geboren met een fiets tussen ons benen'. Wandelen kan op elk moment, op elke plek. Ook al heb je maar een kwartiertje, stappen zetten heeft altijd een positief effect op jouw gezondheid. (Ik schreef onlangs nog dit blogbericht over de kracht van haalbare bewegingsdoelen).

  2. Let's have fun, want voor leuke dingen maakt een mens graag tijd vrij. 'Met vriendinnen een avondje uit? Natuurlijk, krijgt direct een plaatsje in mijn agenda!' Ik ben ervan overtuigd dat dit ook lukt met een lesje Zumba, aqua gym of een HITT (maar je mag het gerust iets rustiger aanpakken).

  3. Waar zit de win-win? Wandel 's morgens richting de bakker om dat verse broodje (of toch die lekkere koffiekoek?). Zalig wakker worden, lekker ontbijt en die eerste 2000 stappen zijn meteen gezet.

  4. Zoek een buddy. 'Vandaag is het toch echt te druk, ik ga morgen wel sporten.' Herkenbaar? Een rendez-vous met een beweeg/sportbuddy zeg je niet zo snel af. Afspraak is afspraak. En neem het van mij aan: op het einde van die dag zal je nog meer werk verzet hebben dan anders. Bewegen geeft je namelijk extra energie.

  5. Zeg nee tegen de lift. De trap nemen is een snelle én gemakkelijke manier op je sedentaire levensstijl te doorbreken. Dat de trap het best fitnesstoestel is, ontdek je in dit korte filmpje! 😜


Ondervind je moeite om meer fysieke activiteit en beweging aan je dagelijkse leven toe te voegen? Neem contact met me op en dan bekijken we samen wat voor jou haalbaar is op lange termijn.

158 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page