top of page
  • Foto van schrijverlustulla

Denk groot, maar start klein: Over haalbare bewegingsdoelen

Net op de dag dat ik deze blog schrijf, lees ik in de krant over een dame die na borstkanker bergen beklimt met de fiets. En over een groep lotgenoten die samen trainen voor een triatlon. Respect, echt wel! Maar neem het van mij aan: Je hoeft geen marathon te lopen om je opnieuw goed te voelen.


Zonder kleine doelen geen grote prestaties


Ook al spreekt de arts het woord ‘genezen’ uit, de kans dat je lichaam heel wat te verduren kreeg is reëel. Dat het ondertussen nog niet volledig hersteld is ook. En als je voor de diagnose al niet zo actief was, waarom zou je dan aan een marathon denken?Mijn tip als ervaringsdeskundige: Wat niet is, kan nog komen, maar kies voor nu een haalbaar doel:

  • Kies vaker voor de fiets dan voor de wagen.

  • Ga te voet boodschappen doen of plan af en toe een wandeling in.

    • Voor de ochtendmensen: Sta een kwartiertje vroeger op en ga dat verse broodje te voet halen bij de warme bakker. Vergeet ondertussen niet van de mooie ochtendhemel te genieten! ;-)

    • Eerder een avondmens? Overloop tijdens het wandelen de leuke dingen die je vandaag hebt beleefd. Was de dag niet zo rooskleurig? Wanneer je wandelt, werkt jouw brein net iets creatiever. Zo vind je misschien wel een oplossing voor jouw probleem.

  • Spreek jouw vriendinnen aan om een eigen wandelteam te vormen waarbij jouw wandeltempo gevolgd wordt.

  • Ben je al terug aan het werk? Kies dan vaker voor wisselwerken (elk half uur even rechtstaan). Kleine moeite, maar heel doeltreffend.

  • Zoek nu toch gewoon naar een plek in jouw buurt waar ze die gratis proefles ‘discodansen’ Het is al altijd jouw droom geweest! ;-)


Stap per stap naar jouw bewegingsdoel

Pas wanneer je voelt dat dit je allemaal lukt, ga dan een stap verder. Daag jezelf iets meer uit, maar kies opnieuw voor haalbare doelen. Begin met start-to-walk vooraleer je begint met lopen. Bouw rustig op en luister naar je lichaam. En wie weet ooit, realiseer je jouw sportdroom. Maar besef ondertussen dat die marathon zeker geen noodzaak is om je (opnieuw) goed te voelen in je vel!


______

Als BOV-coach help ik mensen op weg richting een actiever leven. Zou je graag kennismaken? Geef me een belletje op 0491 73 42 04 of stuur een mail naar lust.ulla@gmail.com. Ik kan niet wachten om je te leren kennen en samen aan de slag te gaan.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page