top of page
  • Foto van schrijverlustulla

Stress: Bang Head Here


Je kan het altijd eens proberen om op deze manier je stress kwijt te geraken, maar ik ben niet verantwoordelijk voor de gevolgen. 😉

Bewegen en sporten is een betere optie.


Door drukte op het werk of het huishouden, de dagelijkse file, ... slaat ons lichaam in alarm (adrenaline). We gaan sneller en oppervlakkiger ademen, ons hart slaat sneller, onze spieren hebben alle zuurstof nodig om te kunnen 'vluchten'.

Gelukkig krijgen velen onder ons daarbij ook een 'high gevoel' (endorfine). Wij voelen ons onrustig, opgewonden en kijken om het probleem op te lossen. We proberen te 'vechten'.


Maar blijvende drukte, blijvende stress zorgt dat ons lichaam overgaat tot 'overleven'. En dan wordt ons stresshormoon aangemaakt (cortisol). Je vindt geen balans meer tussen wat je kan en wat je moet. Je afweermechanisme daalt (je wilt 'vechten of vluchten' maar daarvoor is er op het werk geen plaats). Je wordt futloos, sneller ziek, en het kan leiden tot een burn-out.

Bewegen zorgt ervoor dat je opnieuw controle krijgt. Bewegen zorgt ervoor dat je je hoofd niet tegen een deur hoeft te slaan.


Boek een gratis intakegesprek en misschien kunnen we jouw hoofd ook wel behouden van builen. 😉

www.ullalust.be

30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page