top of page
  • Foto van schrijverlustulla

Ik noem ze heldinnen, zelfs supervrouwen

Vrouwen die kanker overwonnen. Ik kom er vaak mee in contact door mijn job als bewegingscoach oncologie. En ik heb het geluk ook lid te zijn van deze survivors.


Jammer genoeg spelen ze nog te vaak de reddende hoofdrol in de film van een ander, maar blijven ze figurant in hun eigen verhaal. Ik snap het niet altijd.


Je mag me gerust egoïstisch noemen wanneer ik tijd vrij maak voor mezelf om te genieten van die ochtendwandeling. Het voelt als écht ontwaken terwijl mijn mentale accu volledig wordt opgeladen.

Beoordeel me maar als zelfzuchtig omdat ik twee maal per week een sportief ik-en-vriendinnen-moment in mijn planning voorzie. In ruil hiervoor krijg ik tonnen energie en werken mijn hersenen creatiever dan ooit.

En omdat ik niet samenhok met kabouters hoef ik ook niet te rekenen dat die het huis opruimen, de afwas doen of de bedden opmaken. Die taken doe ik nà mijn sportieve uitbarsting met plezier zelf.


Ik zie het scenario al zo voor me: wapperende cape, rode laarzen en een spannend blauw pak met een grote letter S op mijn borst, terwijl ik luid roep: Wees eens een superwoman voor jezelf!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page