Waarom krijgt niet élke kankersurvivor dit krachtige medicijn voorgeschreven?
- lustulla
- 27 mrt
- 2 minuten om te lezen

Als arts, kinesist of verpleegkundige begeleid je dagelijks patiënten naar herstel. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgen ze hun medicatieschema mee, misschien ook wat voedingsadvies, maar een doorverwijzing naar een BOV-coach voor een beweegplan? Nope.
En dat terwijl beweging net het krachtigste medicijn is voor ons lichaam. Want laten we eerlijk zijn: als beweging in pilvorm bestond, dan schreef iedere arts het voor 💊.
Wat na de revalidatie?
Voor veel kankersurvivors stopt de begeleiding na de oncorevalidatie in het ziekenhuis. Ze zijn fysiek hersteld, maar voelen zich nog niet de oude. Vermoeidheid blijft hangen. Twijfels en angst zitten in de weg. Hoe pakken ze hun leven terug op zonder zichzelf voorbij te lopen?
Als zorgverlener wil je dat je patiënt zich opnieuw goed voelt. Dat hij of zij terug energie krijgt om te gaan wandelen, het huishouden te doen, terug te gaan werken... Maar hoe zorg je ervoor dat bewegen een blijvend onderdeel wordt van het herstel?
🚶🏼🚴🏼🏊🏼♀️⛷️🏃🏼🧘🏼♀️🏌🏼⛹🏼🏋🏼♂️🤸🏼♂️
Bewegen Op Verwijzing
Als arts/verpleegkundige/kinesist/apotheker/diëtist... kan je je patiënt doorverwijzen naar een BOV-coach (zoals ik 😉). Wij helpen de mensen om beweging op een laagdrempelige, haalbare manier in hun dagelijks leven te integreren. Zodat ze sterker worden, fysiek én mentaal. Zodat ze niet in een ’zwart gat’ vallen na de oncorevalidatie, maar net stap voor stap terug hun leven opbouwen.
Wacht alleen niet te lang met doorverwijzen, want wij BOV-coaches zijn (helaas) geen toverfeeën die alles kunnen oplossen. 🧚🏻♀️
Gezondheid betekent niet alleen vrij zijn van ziekte.
Maak het verschil en verwijs door

Revalidatie stopt niet bij het ziekenhuis. Patiënten hebben ook nadien begeleiding nodig om beweging een blijvend onderdeel van het dagelijks leven te maken. Door Bewegen Op Verwijzing voor te schrijven, krijgen patiënten de kans om hun herstel duurzaam verder te zetten. Helemaal op maat van hun persoonlijke traject en lichaam.
Samen zorgen we ervoor dat patiënten niet alleen herstellen, maar ook echt verder kunnen met hun leven. Want gezondheid betekent niet alleen vrij zijn van ziekte, maar je goed voelen op lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk vlak. En daar speelt beweging een belangrijke rol in.
____
Als bewegingscoach oncologie help ik mensen op weg naar een actiever en gezonder leven. Samen zetten we de eerste stappen. Heb je vragen of wil je weten wat Bewegen Op Verwijzing voor jouw patiënten kan betekenen? Geef me een belletje op 0491 73 42 04 of stuur een mail naar lust.ulla@gmail.com. Of ga als zorgverlener direct naar https://www.ullalust.be/bovvoorverwijzers en boek een afspraak om meer info te bekomen.
コメント