top of page
  • Foto van schrijverlustulla

De illusie van de quick wins - Waarom échte verandering tijd en geduld vraagt

Aangezien je op mijn website beland bent, ga ik ervan uit dat je overtuigd bent van het belang van een gezonde levensstijl. En dit is zeker ook het geval voor, tijdens en na een kankerbehandeling. Dit om je herstel te ondersteunen en het risico op terugval te minimaliseren. Bij een gezonde levensstijl denken we in eerste instantie aan gezonde voeding, kwaliteitsvolle slaap en voldoende lichaamsbeweging.


Of je nu gewicht wil verliezen, je conditie wil opkrikken of meer energie wil krijgen, we zijn allemaal op zoek naar die magische knop die we kunnen indrukken om direct succes te ervaren.


Maar hier is de harde waarheid: 'quick wins' werken meestal niet zoals we hopen. Echte verandering vereist tijd, inzet en geduld.


Oppervlakkige veranderingen vs. diepgaande transformatie


‘Gegarandeerd een platte buik met deze vijf eenvoudige oefeningen’, ‘Drie mindset trucjes om …’, ‘Door deze fles drink je gegarandeerd 2 liter water per dag’, ‘Met deze app ga je nooit meer te laat naar bed’, ‘Verlies 5 kg in één week met deze tips’ …


'Quick wins' lijken veelbelovend, maar creëren vaak slechts oppervlakkige veranderingen. Ze kunnen leiden tot tijdelijke verbeteringen, maar zijn meestal niet duurzaam op de lange termijn. Echte, diepgaande transformatie van je levensstijl vereist een grondige aanpak en de bereidheid om echt te veranderen.


Snelheid vs. duurzaamheid


Het is verleidelijk om te zoeken naar snelle oplossingen om onmiddellijke resultaten te behalen, maar snelheid is niet altijd een teken van effectiviteit. Duurzame verandering vereist consistentie waardoor je sterke fundamenten bouwt. Denk aan een huis: een stevig fundament kost tijd om te bouwen, maar die stevige basis zorgt ervoor dat het huis stabiel blijft staan, zelfs tijdens stormachtig weer.


Elke stap, hoe klein ook, brengt je dichter bij je doel


Confucius zei ooit: "No matter how slow you are, you're still moving." Deze woorden herinneren me er altijd aan dat vooruitgang, hoe langzaam ook, nog steeds vooruitgang is.


Hoewel de verleiding van 'quick wins' sterk is, is het belangrijk om te onthouden dat ware verandering en groei tijd vergen. Het is beter om te investeren in duurzame, diepgaande transformatie dan te jagen op tijdelijke oplossingen.


___

Voel je dat je begeleiding kan gebruiken op weg naar een gezonde levensstijl? Geef me een belletje op 0491 73 42 04 of stuur een mail naar lust.ulla@gmail.com. Ik motiveer je waar nodig en help jou naar meer energie! ☺


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page